Salatlar

Mimoza salati tayyorlash – retsepti, tayyorlash tartibi

Mimoza salati tayyorlash – retsepti, rasmlari bilan bosqichma-bosqich jarayoni bilib oling marhamat. Mimoza salati — pazandalik klassikasi sanaladi. Maydalangan tuxum sarig’i bilan bezatilgan ushbu salat gullarni eslatib, dasturxonga bayramona qiyofa bag’ishlaydi, shuning uchun Mimoza salati bayram marosimlarida tez-tez tayyorlanadi. Salat juda yumshoq va to’yimli sanaladi, quyida uning klassik retsepti sizga havola etiladi. MIMOZA SALATI TAYYORLASH …

Mimoza salati tayyorlash – retsepti, tayyorlash tartibi Читать далее »

Grekcha salat tayyorlash tartibi

Bekajonlar o’zining mazali ta’mi va tez tayyorlanilishi bilan ham butun dunyoda sevilib iste’mol qilinadigan grekcha salatning retseptini hoziroq qabul qiling. Bu salatni tayyorlashda eng muhimi kerakli mahsulotlarning yangi bo’lishi va ularni katta-katta qilib to’g’rashdir. Kerakli masalliqlar: 2 dona bodring 1 donadan sariq, qizil bulg’or qalampiri 250 gramm pomidor cherri 1/2 dona qizil piyoz 225 gramm …

Grekcha salat tayyorlash tartibi Читать далее »

Gruzincha tuzlangan karam salati

Gruzincha tuzlangan karam salati tayyorlash tartibi. Bu juda ham mazali va foydali. Vitaminlarga boy. Quyuq taomlar uchun ajoyib qo’shimcha. Tayyorlanishi oddiy, natijasi sizni lol qoldirishi turgan gap. Ushbu retseptni albatta tayyorlang! Bu juda ham mazali va foydali. Vitaminlarga boy. Quyuq taomlar uchun ajoyib qo’shimcha. Tayyorlanishi oddiy, natijasi sizni lol qoldirishi turgan gap. Ushbu retseptni albatta …

Gruzincha tuzlangan karam salati Читать далее »

Ayol qaysarligi salati retsepti

Ayol qaysarligi salati retsepti bilan tanishing. Bu nomlanishi noan’anaviy bo’lgan mazali va nozik salat. Bayram dasturxoni uchun ajoyib tanlov. Tayyorlanishi juda ham oddiy, natijasi esa sizni lol qoldirishi turgan gap. Taomnoma uchun yangilik. Ushbu retseptni albatta tayyorlang! Kerakli masalliqlar: 400 gramm tovuq go’shti filesi (qaynatilgan) 100 gramm qora olxo’ri qoqisi 4 dona tuxum 200 gramm …

Ayol qaysarligi salati retsepti Читать далее »

Olivye salati tayyorlash retsepti – kolbasa va go’shtli turini tayyorlash

Olivye salati tayyorlash retsepti – kolbasa va go’shtli turini tayyorlash tartibi va sirlari bilan tanishing. Olivye — salatlar qiroli bo’lib, har bir uy bekasining bayram dasturxonida birinchi o’rinni egallaydi. Ushbu mayonezli salatning retsepti juda oddiy, uni tayyorlash va eslab qolish oson. Aksariyat insonlarda ushbu salat yangi yil shukuhi bilan bog’lanadi. Quyida uning turli tayyorlanish usullari keltiriladi. …

Olivye salati tayyorlash retsepti – kolbasa va go’shtli turini tayyorlash Читать далее »

Gο’shtli salat tayyorlash retsepti

Gο’shtli salat tayyorlash retsepti Bunday salatni tayyorlash uchun 4-5 dona pomidor, 2 dona bodring, 2 bosh piyoz, 200 g pishgan go’sht, 3 oshqoshik, qaymoq, ta’bga ko’ra tuz va ziravorlar kerak bo’ladi. Parrak-parrak qilib to’g’ralgan piyoz, pomidor, bodring va pishirilgan go’shtni somoncha qilib to’grab, tuz va tuyilgan murch sepib yaxshilab aralashtiriladi. Salat likoplarga solinib, yuziga ozgina qaymoq …

Gο’shtli salat tayyorlash retsepti Читать далее »

Go’sht va baliqdan salat tayyorlash retsepti

Go’sht va baliqdan salat tayyorlash retsepti texnikasi tanishing hammaga yoqimli ishtaha tilaymiz. Qovurilgan yoki qaynatilgan go’sht salatda bo’lakchali, qalamcha, qush tili shaklida to’g’ralgan holda ishlatiladi. Go’sht va baliq aralash salat- larda ishlatiladi. Parranda go’shtidan salatlarda qovurilgan, qaynatilgan va dimlangan holda foydalanish mumkin. Uni suyaklardan tozalab, katta yoki kichik bo’laklarga bo’lish mumkin. Seld suvda, sutda va achchiq …

Go’sht va baliqdan salat tayyorlash retsepti Читать далее »

Salatlarni bezash sirlari

Salatlarni bezash sirlari usullari bilan tanishing. Salatlar uning tarkibiy qismiga kiruvchi mahsulotlar bilan bezatiladi. Agar mazasi to’g’ri kelsa, salatlarda yo’q mahsulotlardan ham foydalansa bo’ladi. Misol uchun olmali va selderli salatlarni pomidor bilan bezatish mumkin. Olma va selder bilan bezatib bo’lmaydi. Salatlarni bezashga masalliqlarning asosan chiroyli va mazalilari qoldiriladi. Uni bus- butun sabzavotlar bilan (masalan, sabzi, rediska, …

Salatlarni bezash sirlari Читать далее »

Mevalardan salat tayyorlash usullari

Mevalardan salat tayyorlash retseptlari, usullari, texnikasi. Salat uchun boshqa mevalarga qaraganda yangi uzilgan nordon olma ko’p ishlatiladi. Olmalarni yuvib, po’chog’idan tozalanadi, urug’doni olinadi. Ular kubik, taxtacha, bo’lakcha to’g’raladi yoki qir- g’ichdan o’tkaziladi. Maydalangandan so’ng darrov salatga qo’shiladi, bo’lmasa, ular tez qorayadi. Agar olmaning po’sti nafis, shikastlanmagan bo’lsa, uni archmagan ma’qul. Olma mayin, yangilovchi ta’m beradi. Olmani …

Mevalardan salat tayyorlash usullari Читать далее »

Прокрутить вверх