Taomlar

Shashlik tayyorlash retsepti go’shtni tanlash, marinadlash tartibi

Shashlik tayyorlash retsepti, marinadlash tartibi tavsiyalar. Birinchidan, shashlik tayyorlash uchun eng muhim narsa — to’g’ri go’shtni sotib olish va hech kimni unga yaqinlashtirmaslik.  Ikkinchidan, marinad va umumiy tayyorgarlik iloji boricha oddiy, qisqa va tabiiy bo’lishi kerak. Uchinchidan, go’shtni sixga o’rnatgandan keyin tuzlash kerak. To’rtinchidan, sixga go’sht va yog’dan tashqari boshqa narsa qo’ymaslik kerak — pomidor, …

Shashlik tayyorlash retsepti go’shtni tanlash, marinadlash tartibi Читать далее »

Dimlama tayyorlash retsepti, usullari, uy sharoitida pishirish

Dimlama tayyorlash retsepti, usullari, bosqichlari, uy sharoitida pishirish tartibi bilan tanishing. Dimlama — O’zbekistondagi eng mashhur taomlardan biri. «Dunyo xalqlari oshxonasi» tanlovining qatnashchisi sanaladi. Turli sabzavot va ko’katlar bilan go’sht kombinatsiyasi bu taomni nafaqat mazali va foydali, balki bayramona yorqin va chiroyli qiladi. Dimlamaning o’ziga xos xususiyati shundaki, barcha sabzavotlar yirik kesilgan, qatlam bilan terilgan …

Dimlama tayyorlash retsepti, usullari, uy sharoitida pishirish Читать далее »

Okroshka (yahna sho’rva) tayyorlash tartibi sirlari

Okroshka (yahna sho’rva) tayyorlash tartibi sirlari bilan tanishing. Kerakli masalliqlar: 1. Mol go’shti – 500 gr.2. Tuhum – 5 dona.3. Bodring – 4 dona.4. Kartoshka – 5 dona.5. Qatiq – 1 litr.6. Ko’katlar (ko’k piyoz va kashnich) – 1 bog’dan. Tayyorlanish tartibii: Go’sht sho’r suvda 1 soat davomida (go’sht pishgunicha) qaynatilinadi. So’ng sho’rvasi sovutishga olib …

Okroshka (yahna sho’rva) tayyorlash tartibi sirlari Читать далее »

Tovuq go’shtidan kotlet tayyorlash tartibi

Mazali kotletlarni kattalar qolib hattoki bolajonlar ham hush ko’rishlari turgan gap. Shunday ekan sizga uy sharoitida tayyorlash mumkin bo’lgan ajoyib kotlet retseptini taqdim etamiz. Dasturxon davrasida barchaga hushkayfiyat ulashadi. Hech ham xavotirlanmang, albatta sinab ko’ring. Kerakli masalliqlar: 700 gramm tovuq go’shti filesi 100-150 ml sut yoki qaymoq 100 gramm mol yoki qo’y go’shti yog’i 2 …

Tovuq go’shtidan kotlet tayyorlash tartibi Читать далее »

Tovuq go’shtidan kabob tayyorlash

Tovuq go’shtidan kabob tayyorlash tartibi bilan tanishing. Tovuq filesidan tayyorlangan xushbo’y va mazali kaboblar — juda oson tayyorlaniladigan taom bo’lib, hatto pazandachilikdan umuman xabari yo’q bekalar ham uni bemalol tayyorlay oladilar. Sanoqli daqiqalar ichida esa ko’rinishi bilan ishtahani ochib yuboradigan taom dasturxoningizda muntazir bo’ladi. Aziz bekajonlar retseptni albatta saqlab qoling! Kerakli masalliqlar: 2 dona tovuq …

Tovuq go’shtidan kabob tayyorlash Читать далее »

Manti tayyorlash retsepti – go’shtli, qovoqli va jag’-jag’li turlari tayyorlash boshqichlari

Manti tayyorlash retsepti, Manti taomi Markaziy Osiyo, Turkiya, Mo’g’uliston va Koreya xalqlarining an’anaviy taomidir. Ushbu taomning ta’mini so’zlar bilan ifodalab bo’lmaydi: bug’da pishirilgan go’sht bilan yupqa xamirning ajoyib kombinatsiyasi. Oshpaz manti tayyorlash sirlarini bilsa, taom og’izda eriydi. Sizning e’tiboringizga taqdim etiladigan retsept hatto eng zamonaviy gurmanlar tomonidan ham ijobiy baholanadi. Manti an’anaviy tarzda go’shtdan tayyorlanadi, …

Manti tayyorlash retsepti – go’shtli, qovoqli va jag’-jag’li turlari tayyorlash boshqichlari Читать далее »

Osh tayyorlash retsepti – masalliqlar, pishirish bosqichlari, sirlari

Osh tayyorlash retsepti – masalliqlar, pishirish bosqichlari, sirlari bilan tanishing. Har bir oshpazda ushbu milliy taomni tayyorlashning o’z usuli va oshpazlik sirlari bor. Osh palovning eng taniqli turi — o’zbek oshidir. OSH TAYYORLASH UCHUN KERAKLI MASALLIQLAR Mazkur maqolada keltiriladigan palov retsepti uchun quyidagi mahsulotlar kerak bo’ladi: 1 kg guruch 1 kg qo’y go’shti 1 kg …

Osh tayyorlash retsepti – masalliqlar, pishirish bosqichlari, sirlari Читать далее »

KFC tayyorlash retsepti masalliqlar, bosqichlari

KFC tovuq qanotchalari tayyorlash retseptini ko’pchilik bilishni istaydi. Albatta restoran haqiqiy retseptni oshkor etmaydi va ko’pchilik masalliqlar KFC restoranlariga ham yarimfabrikat sifatida keladi. Shu tufayli xohish bo’lganda oshpazlar ham uning sirini bila olishmaydi. Lekin olingan ba’zi ma’lumotlarni qo’llagan holda, haqiqiy KFCga juda o’xshash qanotchalar olinadi. UY SHAROITIDA KFC TAYYORLASH Tayyorlash vaqti: 1 soat | Portsiyalar soni: 4 Gazak …

KFC tayyorlash retsepti masalliqlar, bosqichlari Читать далее »

Ko’za sho’rva tayyorlash resepti

Ko’za sho’rva tayyorlash resepti sirlari bilan tanishing. Kerakli masalliqlar: 1. Go’sht – 500 gr.2. Piyoz – 2 dona3. Kartoshka – 3 dona4. Sabzi – 1 dona5. Pomidor – 1-2 dona6. Bulg’or qalampiri – 2 hil 1tadan7. Sarimsoq piyoz – 5-6 bo’lak8. Ko’katlar Tayyorlanishi: Ko’zalarning ichiga, avval, kerakli bo’laklarga bo’lingan go’sht, sabzi, kartoshka, pomidor, piyoz, sarimsoq …

Ko’za sho’rva tayyorlash resepti Читать далее »

Norin tayyorlash usuli retsepti sirlari

Norin shoxona taom bo’lib, o’zbek milliy taomlari orasida tayyorlanishi ancha murakkab bo’lgan taomdir. Asosan yilning sovuq fasllarida tayyorlanadi. Taomni ta’bga qarab mol yoki ot go’shtidan tayyorlash mumkin. Norin tayyorlash resepti Kerakli masalliqlar: 1. Go’sht – 1 kg.2. Tuhum – 2 dona3. Un – 1,5 kg4. Yog’ – 150 gr.5. Zira6. Tuz Tayyorlanishi: Go’sht suvda 1 …

Norin tayyorlash usuli retsepti sirlari Читать далее »

Прокрутить вверх