Kerakli maxsulotlar:
- Xamiriga:
- 250 gr tvorog
- 2 dona tuxum
- 200 gr shakar
- 1 choy qoshiq istemol sodasi
- ko’targuncha un
- Kremiga:
- 0.5 litir sut
- 2 dona tuxum
- 1 stakan shakar
- 3 osh qoshiq un
- 200 gr sariyog’
Tavsiya etamiz: Kecha va kunduz (день и ночь) tortini tayyorlash
Tayyorlash jarayoni:
- Sirli idishga tuxumni chaqib oppoq tusga kirguncha ko’pirtiriladi .
- So’ng shakar bilan unni qoshiladi, ustiga sutni quyib yaxshilab aralashtiriladi, gazga qo’yib qaynatiladi va kovlab turiladi.
- Kashasimon xolatda kelgunga qadar.
- Sovutib, xona haroratida yumshagan sariyog’ni ko’pirtirib olib oz ozdan qo’shib krem tayyorlanadi.
- Tuximni sarigini oqidan ajratib olinadi, tuxum oqin ko’pirtirib oz ozdan shakar solib ko’pirtirishni davom etiriladi.
- So’ng tuxumning sarig’ni solib aralashtiriladi, tvorogni solib qoshiladi, massaliqqa limon sharbati bilan o’ldirilgan istemol sodasi solinadi va oz ozdan un solinib qo’lda yopishmaydigan yumshoqlikda xamir qoriladi.
- Xamirni 8 bo’laka bo’lib, 30 minut dam olishga ko’yiladi, Xamirni yoyib aylana qilib kesib olib 180-200 daraja haroratida pishiriladi, kesib olingan qiyqimlar xam pishiriladi.
- Xamirlar sovugach, tayyorlangan krem suriladi, pishirilgan qiyqimlar maydalanib sepiladi yoki kakos strujkasi, yong’oq mag’zi, shokalad qirindisi bilan bezatish ham mumkin.
- Bu albatta har kimning fantaziyasi va xohish istagga bog’liq albatta. Yoqimli ishtaha.