Tvorogli Napalyon torti tayyorlash

Kerakli maxsulotlar:

  • Xamiriga:
  • 250 gr tvorog
  • 2 dona tuxum
  • 200 gr shakar
  • 1 choy qoshiq istemol sodasi
  • ko’targuncha un
  • Kremiga:
  • 0.5 litir sut
  • 2 dona tuxum
  • 1 stakan shakar
  • 3 osh qoshiq un
  • 200 gr sariyog’

Tavsiya etamiz: Kecha va kunduz (день и ночь) tortini tayyorlash

Tayyorlash jarayoni:

  1. Sirli idishga tuxumni chaqib oppoq tusga kirguncha ko’pirtiriladi .
  2. So’ng shakar bilan unni qoshiladi, ustiga sutni quyib yaxshilab aralashtiriladi, gazga qo’yib qaynatiladi va kovlab turiladi.
  3. Kashasimon xolatda kelgunga qadar.
  4. Sovutib, xona haroratida yumshagan sariyog’ni ko’pirtirib olib oz ozdan qo’shib krem tayyorlanadi.
  5. Tuximni sarigini oqidan ajratib olinadi, tuxum oqin ko’pirtirib oz ozdan shakar solib ko’pirtirishni davom etiriladi.
  6. So’ng tuxumning sarig’ni solib aralashtiriladi, tvorogni solib qoshiladi, massaliqqa limon sharbati bilan o’ldirilgan istemol sodasi solinadi va oz ozdan un solinib qo’lda yopishmaydigan yumshoqlikda xamir qoriladi.
  7. Xamirni 8 bo’laka bo’lib, 30 minut dam olishga ko’yiladi, Xamirni yoyib aylana qilib kesib olib 180-200 daraja haroratida pishiriladi, kesib olingan qiyqimlar xam pishiriladi.
  8. Xamirlar sovugach, tayyorlangan krem suriladi, pishirilgan qiyqimlar maydalanib sepiladi yoki kakos strujkasi, yong’oq mag’zi, shokalad qirindisi bilan bezatish ham mumkin.
  9. Bu albatta har kimning fantaziyasi va xohish istagga bog’liq albatta. Yoqimli ishtaha.

Прокрутить вверх